Vilassar de Mar

El plenari dels sous

  • Actualitzat:
  • Creat:

Comentari del plenari municipal de l'11 de juliol

Quico Zamora, portant-veu del grup municipal
Quico Zamora, portant-veu del grup municipal

Precedit de molts comentaris a les xarxes, es va celebrar el plenari extraordinari de l’Ajuntament amb un punt principal a l’ordre del dia: la pujada de sous dels regidors de la corporació municipal.

Amb la sala plena de gent, el primer punt de l’ordre del dia era la modificació de la plantilla municipal per contractar un gerent com a directiu de l’estructura municipal. Si be en concepte hi estem d’acord, les formes com s’ha portat aquesta proposta ens feien posicionar-nos en contra. Al veure el punt perdut, el govern el va retirar de l’ordre del dia.

En el següent i darrer punt, el govern va exposar el seu projecte d’increment de remuneracions. Donada la paraula als grups tant Ciutadans com Babord i Psc vàrem coincidir amb diversos arguments en rebutjar la proposta.

En concret des del grup socialista vam aportar una vesant més política i de concepte a la nostra oposició al projecte. A banda d’utilitzar els mateixos números de la resta de grups per fer notar que no s’entén que al ser més regidors (el govern passa de 7 a 9 regidors, menys feina per cadascú) s’hagi de pujar dedicacions i nòmines, el nostre portantveu, en Quico Zamora va utilitzar paraules de Labordeta o Pepe Mújica per rebutjar unes pujades que ens semblen desproporcionades.

Finalment Junts x Vilassar va defensar el que és difícilment justificable al nostre criteri, apuntant la seva abstenció que donava els vots necessaris al govern municipal.

Junts x Vilassar que sembla no portar-se d’acord en gaires coses amb ERC, o al menys això sembla, en aquest cas s’hi va posar força ràpid.

El que va ser millor va venir a continuació. Sense rebatre cap argument del exposats ni cap torn de rèplica, l’alcalde va donar pas a la votació, silenciant a l’oposició i seguidament va donar el ple per acabat.

No va haver ocasió de debatre idees, arguments. Es va eliminar una ocasió per a informar de manera correcta al poble de Vilassar d’una decisió tant controvertida.